Ob 15:15 na SK1: Super nedelja se začne na Etihadu

Premier Liga 5. Nov 20177:37 > 7:40
Gareth Copley/Getty Images

Današnji spored na angleških nogometnih zelenicah bo spektakularen. Na sporedu sta namreč dva velika derbija, Manchester City proti Arsenalu in Chelsea proti Manchester Unitedu. Jasno, s prenosom na Sportklubu.

Manchester City melje vse pred seboj. S samo enim remijem v prvenstvu, pa še tega na tekmi z Evertonom, ko so imeli praktično celoten obračun igralca manj, so varovanci Pepa Guardiole glavni kandidati za osvojitev naslova angleškega prvaka. Arsenal na drugi strani je spet tam, kjer je zadnja leta. Povprečen. Cilj bo očitno uvrstitev v ligo prvakov, sam boj za naslov prvaka se ne zdi realen.

Sinje modri so med tednom v gosteh premagali izjemni Napoli, Pep Guardiola pa je dejal, da so bili Italijani najboljši nasprotnik, proti kateremu je igral v svoji trenerski karieri. Prav poseben kompliment. City je rešil težave iz lanske sezone (neprodorni bočni nogometaši), na krilih fantastičnega Kevina De Bruyneja in neustavljivega, po novem tudi najboljšega strelca v zgodovini kluba, Sergia Aguera, ne kaže, da bi se kmalu zaustavil.

Arsenal, ki je v četrtek doma oddal točko Crveni zvezdi, a se ne bi smel bati za uvrstitev med 32 najboljših v evropski ligi, torej čaka izredno težka naloga. Mesut Ozil in Alexis Sanchez se sicer vračata v optimalno formo, a se vseeno poraja vprašanje, kakšne možnosti imajo topničarji sploh na Etihadu