Klopp: Z malo sreče lahko osvojimo Premier ligo

Premier Liga 9. Nov 201715:12 > 15:20
Jan Kruger Getty Images Sport

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je v pogovoru s sedmo silo ocenil, da imajo rdeči še vedno možnosti za končno slavje v angleški Premier ligi. Nemec se je spomnil tudi časov, ko je vodil Borussio iz Dortmunda in posebej izpostavil dva nogometaša.

Mario Götze je najboljši nogometaš, ki sem ga imel priložnost trenirati. Bil je neverjeten. Pogrešam Dortmund, a se tja ne bi več vrnil. Trenutek odhoda je bil pravi,” razlaga Jürgen Klopp.

Mario Götze ni edini nogometaš, ki si ga je Klopp zapomnil iz časov pri Borussiji Dortmund. Nemški strateg zelo ceni tudi sijajnega poljskega napadalca Roberta Lewandowskega, ki je kasneje iz Borussije prestopil v münchenski Bayern.

Največji preskok v kvaliteti je pod mojim vodstvom uspel Robertu Lewandowskemu,” je Poljaka pohvalil 50-letni trener.

Klopp je Borussijo zapustil leta 2015 in se kasneje pridružil Liverpoolu, ki pa ni bil edini premierligaški klub, ki ga je želel na svoji klopi.

Že dve leti pred prihodom v Liverpool sem dobil ponudbo drugega zgodovinsko zelo pomembnega angleškega kluba, a mi tista ideja ni bila všeč. Nisem se strinjal z njihovim pogledom na nogomet. Enostavno nisem imel dobrega občutka,” je o prvi ponudbi iz Anglije dejal Klopp in dodal: “Ko so me poklicali iz Liverpoola, sem vedel, da je to to.

Liverpoolu sicer v letošnji sezoni zaenkrat ne kaže najbolje. Nekateri celo napovedujejo, da se redsom ne bo uspelo uvrstiti v ligo prvakov, a se Klopp z njimi ne strinja. Nemec celo misli, da lahko Liverpool osvoji Premier ligo.

V Angliji lahko z nekaj sreče na koncu še vedno osvojimo Premier ligo,” je pogovor zaključil nekdanji trener Borussije.