Morata: Iz Reala sem odšel, da bi redno igral

Premier Liga 10. Nov 201710:34 > 10:52
Michael Regan/Getty Images

Napadalec Chelseaja Alvaro Morata je razkril razlog svojega odhoda iz Reala in prihoda k Chelseaju.

Richard Heathcote, Getty Images Sport

Alvaro Morata je poleti zapustil Madrid in se pridružil ekipi Antonia Conteja, s katero je podpisal petletno pogodbo. Prvi zvezdnik kraljevega kluba Cristiano Ronaldo je dejal, da odhod španskega napadalca ni bila pametna odločitev vodstva kluba, za Morato pa ni dileme, ali je z odhodom v London sprejel pravo odločitev.

Real sem zapustil, ker sem želel igrati vsak teden. Rečeno mi je bilo, da se nisem dovolj boril za prvih 11, toda to ni resnica, vse sem dal od sebe, da bi bil v začetni postavi. Real je velik klub, zapustil sem ga zgolj za to, ker sem želel ves čas igrati,” je pojasnil Španec: “Čeprav fizično nisem bil povsem pripravljen, sem v zadnjih treh tekmah dobil priložnost. To sem potreboval. Pomembno mi je, da igram redno, Chelsea pa mi je to ponudil.”

Morata se je v Premier ligi odlično znašel. Na desetih nastopih se je sedemkrat vpisal med strelce in dodal še tri podaje, minuli konec tedna je odločil tudi derbi proti Manchester Unitedu. Chelsea je trenutno na četrtem mestu z devetimi točkami zaostanka za vodilnim Manchester Cityjem, naslednji konec tedna Londončane čaka WBA.