Benitez: Pogba ni na ravni Gerrarda

Premier Liga 20. Nov 201712:53 > 12:56
Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Menedžer Newcastla Rafa Benitez je po porazu svoje ekipe proti Manchester Unitedu spregovoril tudi o rekovalescentu iz vrst rdečih vragov Paulu Pogbaju in ga primerjali z enim od najboljših angleških vezistov vseh časov.

Rafa Benitez je kar osem leto sedel na klopi Liverpoola, pred tem delal v Valencii, nato pa vodil tudi Inter, Real Madrid in Napoli ter imel priložnost sodelovati s številnimi vrhunskimi nogometaši, eden od najboljših pa je brez dvoma Steven Gerrard.

“Ne bi mogel primerjati Gerrarda in Pogbaja. Steven je bil toliko let top igralec. Bil je konstanten in lahko je naredil razliko na vsaki tekmi, z ali brez žoge. Pogba je sijajen igralec, toda še vedno nima te kontinuitete niti avtoritete, ki jo je Gerrard gradil 10 ali 15 let. On ni moj igralec in ni dobro, da mu posvečam točiko pozornosti, v vsakem primeru je odličen, kot tudi večji del Unitedove ekipe,” je o primerjavi med Paulom Pogbajem in legendarni osmici redsov dejal Benitez.

Če vemo, da španski strateg v času svojega domovanja na Anfieldu ni bil v najboljših odnosih z Gerrardom, imajo njegove besede še toliko večjo težo.