Salah po izboru BBC-ja afriški nogometaš leta

Premier Liga 11. Dec 201721:36 > 21:42
Jan Kruger, Getty Images Sport

Nogometaš Liverpoola in reprezentant Egipta Mohamed Salah je po izboru BBC-ja postal afriški nogometaš leta. Salah je v zadnjem letu svojo izbrano vrsto popeljal na mundial, blesti pa tudi v dresu Liverpoola

Mohamed Salah je zaenkrat tudi najboljši strelec angleške Premier lige, dosegel je že kar 13 zadetkov. Za Salahom so se razvrstili Pierre-Emerick AubameyangNaby KeitaSadio Mane in Victor Moses.

To je prav poseben občutek. Imel sem občutek, da sem imel odlično leto. Želim si postati najboljši egipčanski nogometaš vseh časov, zato sem pripravljen vložiti zares veliko,” je o nagradi dejal Salah.

“Zahvaliti se moram soigralcem pri Romi, trenutnim soigralcem pri Liverpoolu in seveda soigralcem v reprezentanci,” je še dodal Salah, ki je Egiptu zagotovil prvi nastop na SP-ju po letu 1990. Hitronogi krilni napadalec je v kvalifikacijah za SP vpisal pet golov in prispeval še dve asistenci. Prav njegov zadetek z bele točke v sodnikovem dodatku proti Kongu je bil odločilen za potrditev nastopa v Rusiji.