Guardiola: De Bruyne je fantastičen!

Premier Liga 17. Dec 201710:00 > 10:03
Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Nogometaši Manchester Cityja nadaljujejo z izjemnimi predstavami v letošnji sezoni Premier lige. V 18. krogu so nadigrali Tottenham, ki so mu zabili kar štiri gole.

Sinjemodri so na Etihadu slavili s 4:1, njihov trener Pep Guardiola pa je bil po tekmi razumljivo navdušen nad predstavo svojih varovancev. Katalonec je posebej izpostavil predstavo Kevina De Bruyneja.

Želim se zahvaliti vsem svojim igralcem, še posebej pa Kevinu, ki je zagotovo eden izmed najbolj talentiranih nogometašev. Danes je bil neverjeten tudi v igri brez žoge,” je dejal Guardiola in nadaljeval:

On je fantastičen primer za mlade nogometaše in za člane naše akademije. Njegova vztrajnost in borbenost sta najboljša primera za mlade. De Bruyne bo zagotovo razlog, da bomo v prihodnosti še boljši.

Belgijec je v tej sezoni dosegel šest zadetkov in vpisal kar osem asistenc. Kar 25 od skupno 43 strelov, ki jih je poslal proti vratom nasprotnika, pa je zletelo v okvir gola.

Po njegovi zadnji predstavi sem ostal brez besed,” je še dodal Guardiola.

Manchester City ima po novi zmagi na vrhu lestvice Premier lige že 42 točk, na drugem mestu je United, ki ima s tekmo manj že 14 točk zaostanka.