Ob 20:45 na SK 1: Na Emiratih spopad za ligo prvakov

Premier Liga 22. Dec 201712:43 > 13:00
Getty Images

Pred nami so božično-novoletni prazniki, ki so za nogometaše v Premier ligi še kako naporni. Divji zaključek leta nocoj na Emiratih odpirata Arsenal in Liverpool (20:45 v živo na SK 1). Ekipi loči ena sama točka.

Prvi letošnji obračun na Anfieldu je Liverpool dobil z gladkih 4:0, kar Arsene Wenger ni pozabil. “Moramo se maščevati za tisti težak poraz na Anfieldu, saj tisto ni bila realna slika odnosa kvalitete teh dveh ekip. Ta ekipa je kasneje pokazala pravo mentaliteto in verjamem, da je danes veliko tega odvisno od nas. Moramo narediti vse, da bomo na vrhuncu. Moramo igrati mirno in biti odločeni, potem bodo tudi stvari prišle na svoje mesto,” je prepričan Francoz. Arsenal se je med tednom uvrstil v polfinale ligaškega pokala, potem ko je bil z 1:0 boljši od West Hama.

Liverpool se je po dveh remijih minuli konec tedna vrnil na zmagovita pota. Redsi so Bournemouthu nasuli štiri zadetke in ostali v Top 4. “Ključ uspeha proti Arsenalu bo dobra igra v obrambi. Mi smo ekipa, ki preferira napadalni nogomet, toda to ne pomeni, da moramo nasprotnikom pustiti velik prostora. V zadnjem času smo znali menjati postavo, fanttje so se temu dobro prilagodili, kar je velik plus, saj se vedno lahko prilagodimo trenutku in aktualnemu nasprotniku. Sedaj smo pred velikim izzivom, ker igramo z eno talentirano ekipo, toda če bomo na predhodni ravni, verjamem, da se domov lahko vrnemo z odličnim rezultatom,” je derbi v Londonu napovedal Jurgen Klopp.