Everton in Chelsea za uvod v soboto brez golov

Premier Liga 23. Dec 201715:16 > 15:32
Twitter

Druga tekma 19. kroga v Premier League se je med Evertonom in Chelseajem končala brez zadetkov.

Obračun na Goodison Parku na žalost ni postregel z zadetki. Domači Everton in gostje iz Londona so se namreč razšli brez zadetkov.

Chelsea je skozi srečanje bil boljši nasprotnik je več poizkušal, vendar žoga nikakor ni želela v mrežo Evertona, kjer se je izkazal vratar Jordan Pickford z osmimi obrambami. Najbolje se je izkazal v 47. minuti po strelu Marcosa Alonsa. V 10. minuti pa je kar dvakrat v enem napadu Phil Jagielka žogo izbil iz golove črte, najprej Alonsu in kasneje še Willianu.

Chelsea, ki je igral brez kaznovanega Alvara Morate se nikakor ni znašel v zaključkih akcij, saj v igri ni bilo pravega klasičnega napadalca, ki bi žogo lahko pospravil v mrežo.

Londončani so bili v vseh elementih igre boljši nasprotnik, na koncu pa so proti domačim vratom sprožili kar 25 strelov, vendar niti eden ni končal v mreži Evertona.

Everton pod vodstvom Sama Allardyca še vedno igra odlično in je še naprej na devetem mestu. Chelsea pa je danes zapravil priložnost, da se točkovno izenači z Unitedom in še dodatno oddalji od Liverpoola in Arsenala.