20:45 na SK1: Lahko Manchester City zbeži že na +15?

Premier Liga 27. Dec 201710:23 > 10:36
Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Danes je na sporedu še predzadnja tekma 20. kroga v angleški Premier League. Newcastle doma pričakuje nepremagljivi Manchester City.

Po včerajšnjem spodrsljaju in samo remiju Manchester Uniteda ima danes Manchester City priložnost, da se z zmago najbližjemu zasledovalcu oddalji že za 15 točk.

Njihova naslednja žrtev pa so danes srake nogometaše Newcastle Uniteda, ki zasedajo šele 15. mesto in so v prejšnjem krogu z zmago proti West Hamu prekinili serijo porazov.

Sinje modri so zgolj na eni tekmi v letošnji sezoni v prvenstvu oddali točke, ko so na začetku doma remizirali z Evertonom.

Trener Citya Pep Guardiola danes zagotovo ne bo prav nič kalkuliral, saj mu je povsem jasno, da nasprotnika nikakor ne gre podcenjevati. Na voljo ima dovolj širok in močan kader, da bo njegova ekipa kljub seriji tekem ohranila svežino in se borila za nove tri točke, kar danes pričakujejo prav vsi.

Na drugi strani bo Rafael Benitez poizkušal presenetiti svojega prijatelja na drugi strani, potreboval pa bo tudi nekaj sreče, ki je nekatere ekipe na zadnjih tekmah s Cityem niso imele, saj so prejemale zadetke v pozni fazi tekme.

Obračun si lahko do 20:45 dalje lahko ogledate na SportKlubu1.