Mourinho: 300 milijonov ni dovolj za okrepitve

Gareth Copley, Getty Images Sport

Manchester United je včeraj znova kiksnil in Cityu omogočil novo še višjo prednost. Jose Mourinho pa pravi, da bo moral še porabiti nekaj denarja za okrepitve.

Manchester United je od kar je na klop sedel Jose Mourinho za okrepitve porabil približno 300 milijonov evrov za Erica Bailliya, Paula Pogbaja, Viktorja Lindelofam, Romea Lukakuja, Nemanjo Matića in Henrikha Mkhitaryana. Po mnenju Portugalca pa to ni dovolj v primerjavi z Manchester Cityem.

-City kupuje bočne nogometaše po cenah napadalcev. Naših 300 milijonov, ki smo jih zapravili, pa ni dovolj. Cene za velike klube so drugačne kot za ostale klube, je dejal Mourinho, potem pa je še dodatno zbodel tekmece. Vem, kaj je velik klub. Eno je velik klub, drugo pa velika ekipa. To je treba razlikovati. Ko govorite o odgovornosti do zmage v Premier League, potem Tottenham te odgovornosti nima, ker nima takšne zgodovine kot mi. Arsenal prav tako ne. Chelsea prav tako. Ko govorimo o velikih klubih, potem govorimo o njihovi zgodovini.

Portugalec je glede na zaostanek lahko precej jezen, saj nikakor ne more uspeti priti do uspeha s svojo ekipo v prvenstvu. Že sedaj se za prihajajoči zimski prestopni rok omenja veliko imen, ki bi lahko okrepile rdeče vrage. Pa bodo novi milijonski vložki dovolj za kakšno lovoriko Uniteda v letošnji sezoni? V igri so še na treh frontah.