Jesus ne bo operiran, a sledi dolg premor

Premier Liga 2. Jan 20189:20 > 9:36
Clive Rose, Getty Images Sport

Nogometaš Manchester Cityja Gabriel jesus se je na tekmi proti Crystal Palacu huje poškodoval, a na srečo kluba in navijačev ne bo potreboval operacije kolena, kar pomeni, da se bo hitreje vrnil na zelenice, kot je bilo sprva pričakovati, a njegova odsotnost bo vseeno dolga.

Crystal Palace in Manchester United sta na zadnji dan leta 2017 tekmo zaključila z neodločenim izidom 0:0, a cena, ki jo je City plačal za neporaženost v letošnji sezoni je bila visoka.

20-letni Brazilec Gabriel Jesus je poškodoval vezi v kolenu, po zadnjih informacijah pa ni prišlo do raztrganin, kar pomeni, da operacije ne bo potrebval. Rehabilitacija pa bo navkljub temu trajala kar dolgo, saj City na svojega čudežnega dečka ne bo mogel računati vse do meseca marca. 

To pa pomeni, da so načrti glavnega trenerja Pepa Guardiole močno spremenjeni, saj je bil Jesus eden izmed nosilcev igre v njegovi ekipi v letošnji sezoni. Brazilec je v tej sezoni odigral 27 tekem, dosegel pa deset zadetkov in štiri asistence, 

“Danes sem prestal vse preglede kolena, ugotovljeno je bilo, da sem staknil manjšo poškodbo medialnega kolateralnega ligamenta. Hvala bogu, da poškodba ni hujša in da ne bom potreboval operacije. Upam, da se karseda hitro vrnem na zelenice. Hvala vam za vzpodbudo in lepe besede. Srečno 2018, to bo moje leto,” je zapisal Gabriel Jesus.