SK1 ob 20:45 – Harry Kane je kot Totti pri Romi

Premier Liga 2. Jan 201810:38 > 10:58
Tony Marshall, Getty Images Sport

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino je pred tekmo njegovega Tottenhama proti Swanseaju govoril predvsem o vlogi napadalnega para, ki ga sestavljata Harry Kane in Heung-min Son.

Harry Kane je zagotovo prve ime dosedanjega dela sezone v premier ligi, potem ko je dosegel že 18 zadetkov, njegov trener Mauricio Pochettino pa tudi ne skopari s pohvalami na račun svojega prvega superzvezdnika.

Argentinski strateg je v intervjuju za “Gazzetta dello Sport” povedal, da vidi veliko podobnosti med Harryjem Kanom in legendarnim kapetanom Rome Francescom Tottijem, ki je celotno kariero preživel pri moštvu iz italijanske prestolnice. “Kanova največja sposobnost je želja po napredku. Tu pridejo v obzir tudi njegove čustvene vezi s Tottenhamom. Spominja me na Tottija v Romi.” Pochettino je dodal, da so po njegovem mnenju najboljši napadalci na svetu njegova rojaka Gonzalo Higuain, Sergio Aguero in Harry Kane.

Mike Hewitt, Getty Images Sport

Medtem, ko je v prvem planu Tottenhama prav angleški napadalec, pa mnogi pozabljajo kakšen doprinos v ekipi ima tudi nogometaš iz Južne Koreje Heung-min Son, ki je v tej sezoni na 26 tekmah zabil devet zadetkov in dodal pet asistenc. Njegova popularnost v Aziji je trenutno na vrhuncu, Son je celo bolj popularen kot nekdanji angleški nogometaš David Beckham.

Tottenham je s 37 točkami na 20 tekmah trenutno na 6. mestu lestvice premier lige, Swansea pa je trenutno zadnja ekipa prvenstva, na 21 tekmah so zbrali le 16 točk.