Mourinho: Scholes je ljubosumen, ker ni pri Unitedu

Premier Liga 2. Jan 201816:58 > 17:02
Getty Images

Jose Mourinho je odgovoril na kritike Paula Scholesa, legendo Uniteda, ki je imel veliko za povedati o odnosu nekaterih igralcev rdečih vragov, predvsem Paula Pogbaja.

Scholes je v vlogi strokovnega komentatorja že večkrat kritiziral United in Mourinha, po remiju s Southamptonom pa je ostre puščice usmeril tudi proti Paulu Pogbaju, za katerega meni, da se “vleče po igrišču”.

Paul Scholes samo kritizira. Ne komentira, ampak kritizira, v tem je razlika. Ne more biti vsak od nas fenomenalen kot je bil on kot igralec. Paul Pogba daje vse od sebe. Včasih igra zelo dobro, včasih dobro, včasih ne. Ni pa kriv, da zasluži več od Paula Scholesa. Takšen pač je nogomet danes. Scholes bo šel v zgodovino kot fenomenalen igralec, ne pa kot komentator.” je po zmagi nad Evertonom (2:0) dejal Mourinho, ki pa ni mogel iz svoje kože.

Bivši igralci bi radi bili tukaj. Toda tega problema jaz ne morem rešiti. Če se bo Paul Scholes odločil postati trener, mu želim, da bi bil vsaj v 25 odstotkih tako uspešen kot sem jaz. To pomeni okroh šest osvojenih lovorik, če bo dosegel to, bo lahko zadovoljen,” je ostro dodal Portugalec.