Guardiola: Pogodbo bom podaljšal, če si bom to zaslužil

Getty Images/Ian MacNicol

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je priznal, da ni prepričan, če bo sinjemodre vodil tudi po izteku trenutne pogodbe. Vse bo odvisno izključno od rezultatov.

Manchester City je v tej sezoni v fantastični formi in ima na začetku novega leta kar 15 točk prednosti pred Manchester Unitedom. Sinjemodri so se brez težav uvrstili tudi v izločilne boje v ligi prvakov, zato je zaenkrat sezona res sanjska.

Kljub vsem uspehom pa je trener Cityja Pep Guardiola pred tekmo FA pokala z Burnleyjem dejal, da ne more zagotoviti, da bo podaljšal svojo pogodbo, ki se sicer izteče ob koncu sezone 2018/19.

Zvestobo sem obljubil za prejšnjo, trenutno in naslednjo sezono. O tem ni potrebno postavljati vprašanj. V Cityju bom vsaj še eno leto, kaj bo prinesla prihodnost pa bomo videli. Vse je odvisno od rezultatov. Če bomo zmagovali, si bom zaslužil novo pogodbo,” je razlagal Guardiola in dodal: “V Cityju sem zelo srečen. A za novo pogodbo v velikem klubu štejejo le rezultati. In to vedno. Tega si tudi želim. Vedno bi rad zmagoval.

Kljub razmišljanju Guardiole pa se na Otoku že dalj časa šušlja o tem, da City že pripravlja novo pogodbo za katalonskega strokovnjaka. Trener naj bi bil za odlično delo nagrajen tudi z močno izboljšano plačo.