Preobrat Cityja, Leicester čaka popravni izpit

Maurizio Lagana, Getty Images Sport

Burnley je dobil prvi polčas v 3. krogu Pokala FA na Etihadu proti Manchester Cityju, na koncu pa domov odšel s štirmi zadetki v svoji mreži. V 4. krog tudi WBA in Southampton, medtem ko Leicester čaka "popravni" izpit proti Fleetwoodu, kot tudi Bournemouth proti Wiganu, Coventry izločil Stoke.

Vodilna ekipa angleškega prvenstva ni dovolila presenečenja, čeprav je Burnley z zadetkom Ashleyja Barnesa vodil do 56. minute. Takrat je na sceno stopil Sergio Aguero in v le dveh minutah poskrbel za preobrat, zmago sinje-modrih pa sta v nadaljevanju potrdila Leroy Sane in Bernardo Silva.

Za zgodbo dneva je poskrbel četrtoligaš Coventry, ki je bil z 2:1 boljši od prvoligaša Stoke Cityja. Domači so povedli z zadetkom Jordana Willisa, v 54. minuti je Charlie Adam izenačil iz najstrožje kazni, zadnjo besedo pa je imel v 68. minuti Jack Grimmer. Mark Hughes je že 200. sedel na klopi Stoka in najverjetneje tudi zadnjič, saj je njegova ekipa na zadnjih osmih obračunih kar šestkrat igrišče zapustila poražena.

Fleetwood Town je proti Leicestru (0:0) svojo mrežo ohranil nedotaknejno in uspel priti do novega obračuna, tudi Bournemouth in Wigan (2:2) ter Wolverhampton in Swansea (0:0) so odgovor o potniku v 4. krog preložili.