Klopp: O tej tekmi se bo govorilo še vsaj 20 let

Premier Liga 14. Jan 201820:20 > 20:23
Alex Livesey, Getty Images Sport

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je bil po zmagi proti Manchester Cityju razumljivo navdušen. Nemec je moral kljub zmagi spet zagovarjati vratarja Lorisa Kariusa.

“Tekmo lahko gledate kot strateg in kot navijač. Meni je bolj všeč druga možnost. Vau, kakšna tekma! Dve sijajni ekipi, ki sta poskrbeli, da ostaneš brez besed! To je zgodovinska tekma, o kateri se bo govorilo še vsaj 20 let, saj ste vsi mislili, da City v tej sezoni ne bo izgubil niti ene tekme. Ves svet je gledal to tekmo, navijači so dobili točno to, kar so si želeli. Igralci so na terenu pustili srce in odigrali fantastično,” je po tekmi povedal Jürgen Klopp.

Ne morem niti oceniti nivoja naše igre, ustvarjali smo jim peklenske težave. Niti na koncu me ni bilo strah, saj poznam svoje igralce, kljub temu pa je bilo napeto,” je še dodal Nemec.

Za prvi zadetek Manchester Cityja je bil znova kriv vratar Loris Karius, ki ga je Klopp znova branil: “Žoga je šla mimo njega ob bližnji vratnici. Videl sem vse. Ljudje vedno iščejo dlako v jajcu in Loris to ve. Cityjev vratar je bil kriv za zadetek Salaha, a o tem nihče ne govori.