Firmino: Ne moti me, ko mi rečejo, da sem motor ekipe

Premier Liga 17. Jan 201813:14 > 13:19
Bryn Lennon, Getty Images Sport

Roberto Firmino je nogometni zvezdnik, ki zelo redko spregovori v intervjujih. Tokrat se je razgovoril za uradno stran Liverpoola in povedal vse o življenju na Anfieldu, zadetkih, slavjih in o sprejemanju devetice na njegovem hrbtu.

Jan Kruger, Getty Images Sport

Robert Firmino je v Liverpool prestopil julija 2015 in po nekoliko slabšem začetku pod vodstvom Brendana Rodgersa eksplodiral ob prihodu Jürgena Kloppa.

Tudi tisti, ki ne navijajo za Liverpool, Firmina pogosto označijo za najboljšega in najpomembnejšega igralca redsov. Brazilec na igrišču ne dosega le zadetkov, ampak ekipi daje dodatno širino. Zanj lahko mirne volje rečemo, da je eden izmed najbolj podcenjenih nogometašev v Evropi.

Firmino je v intervjuju razkril, da je najbolj ponosen na svoje delovne navade in taktično inteligenco, ob tem pa mu je jasno še kako všeč, da pogosto dosega zadetke.

V preteklosti nisem bil igralec, ki bi dosegal veliko golov. Od kar sem se privadil na nov položaj, pa mi je tudi ta vloga postala zelo všeč. Počutim se zelo dobro in mislim, da sem se uspel prilagoditi. Na zdajšnjem položaju bi rad igral do konca kariere,” je povedal Firmino.

Na treningih garam in vedno želim pomagati soigralcem. To niso le zadetki, je pa zadetek končni cilj skupnega dela na zelenici in priznam, da je vedno lepo doseči gol,” je še dodal Liverpoolov Brazilec.

Obožujem trdo delo. Rad se tudi vračam nazaj in pomagam obrambi, saj se dobra obramba hitro pretvori v uspešen napad, v zadetke. Moram vam priznati, da mi odgovarja dejstvo, da so me poimenovali motor ekipe,” je o svoji igri dejal Firmino in pokomentiral tudi posebna slavja golov v tej sezoni: “Ko sem bil mlajši, sem zadetke velikokrat proslavljal s salto nazaj. Še vedno me mika, da bi to ponovil tudi v sedanjosti, a je morda bolje, da ne počnem takšnih stvari. Salte na igrišču nisem naredil že vsaj štiri leta.