Owen: Sanchez je United izbral le zaradi denarja

Premier Liga 21. Jan 201811:31 > 11:31
Paul Gilham/Getty Images

Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda Michael Owen se je razgovoril o prestopu Alexisa Sancheza, ki bo po njegovem mnenju k rdečim vragom prestopil le zaradi denarja.

Čilenski reprezentant se je po poročanju angleških medijev že dogovoril za sodelovanje s klubom, ki ga vodi Jose Mourinho.

Mourinho je vsekakor odličen trener, o tem pričajo tudi lovorike. Vsekakor ga občudujem. Do vrha je prehodil težko pot, saj pred tem ni bil zvezdnik. Ob vseh pridobljenih izkušnjah v zadnjih časih ne želi več po nepotrebnem tvegati,” je razlagal Michael Owen in dodal:

Sanchezu vsekakor ne očitam, ker je sprejel fantastično plačo, ki naj bi na teden znašala kar 400.000 funtov. On je le profesionalni nogometaš, ki si želi zagotoviti brezskrbno nadaljevanje življenja. Če pa govorimo le  nogometu, United nikoli ne bi bil njegov prvi izbor. Kot napadalec se zagotovo zaveda, da bo pod taktirko Mourinha moral igrati bolj taktično odgovorno in ne na način kot je to počel pod Guardiolo v Barceloni in pod Wengerjem v Arsenalu. Predvsem v zadnji sezoni je United v napadu razočaral.

Britanski mediji so v nedeljo postregli tudi z novico, da je zvezni igralec Uniteda Henrikh Mkhitaryan pristal na selitev k Arsenalu. To pomeni, da ovir za prestop Sancheza v vrste rdečih vragov ni več. Čaka se le še uradna potrditev.