URADNO: Sanchez v United, Mkhitaryan v Arsenal

Premier Liga 22. Jan 201819:53 > 20:07
Twitter

Kar se je dolgo časa čakalo je danes postalo uradno. Alexis Sanchez je postal novi igralec Manchester Uniteda, v obratni smeri pa je v Arsenal odšel Henrikh Mkhitaryan.

Zamenjava dveh igralcev v angleški Premier League je vendarle uspela. Dolgo časa je bila v zraku, danes pa je zamenjava med Manchester Unitedom in Arsenalom postala realnost. S to zamenjavo je po mnenju strokovnjakov veliko več pridobil Manchester, ki bo lahko odslej naprej lahko računal na usluge enega izmed boljših krilnih napadalcev na svetu. Alexis Sanchez je bil namreč velika želja trenerja Joseja Mourinha, ki je v bitki premagal Manchester City. 

Novico o zamenjavi sta oba kluba potrdila istočasno. Rdeči vragi so s to zamenjavo izgubili nezadovoljnega igralca, ki je k rdečim vragom prišel kot velika okrepitev vendar se Armenec Henrikh Mkhitaryan pod vodstvom Mourinha ni naiigral. Čilenec pa je sedaj v vrstah trenutno drugouvrščene ekipe angleškega prvenstva poskrbel za konkurenco predvsem v napadu.

Pri Unitedu pa so poskrbeli tudi za odlično najavo, enega največjih prestopov tega zimskega prestopnega roka.

Arsenal, ki v letošnji sezoni ni v najboljši formi je na svoj seznam dodal igralca, ki je blestel predvsem v Nemčiji, kako se bo znašel pod vodstvom Arsena Wengerja pa bomo videli v prihodnjih mesecih.