Bo Laporte najdražji nakup Cityja v zgodovini?

Premier Liga 25. Jan 201810:23 > 10:24
Getty Images/Juan Manuel Serrano Arce

Manchester City namerava v prestopnem roku v svoje vrste pripeljati odličnega obrambnega nogometaša Athletica iz Bilbaa Aymerica Laporteja in zanj odšteti rekordno vsoto v zgodovini kluba.

Mladi Francoz Aymeric Laporte je že nekaj časa visoko na spisku želja trenerja mošptva Manchester City Pepa Gurdiole, ki je zanj pripravljen seči globoko v žep in plačati vrtoglavih 65 milijonov evrov. S tem bi Laporte postal najdražja okrepitev v zgodovini najbolj zapravljivega kluba v zadnjih desetih letih in na vrhu najdražjih zamenjal Kevina De Bruyneja, ki je bil leta 2015 v moštvo pripeljan za slabe štiri milijone evrov manj. 

S tem prestopom bi se nadaljevalo vlaganje v obrambni del ekipe v zadnjem času, saj so kar trije od najdražjih petih nogometašev ekipe iz Etihada prav branilci. Benjamin Mendy je prišel za 60 milijonov evrov, John Stones za 54 milijonov in Kyle Walker za 51 milijonov.

Laporte je za Bilbao debitiral kot 16-letni fant leta 2012 in je do tega trenutka odigral 222 tekem za svoj matični klub. Laporte je prejel kar nekaj ponudb iz Francije in Anglije, da zaigra za njihovo reprezentanco, a Francoz še vedno ni zabeležil niti enega reprezentančnega nastopa. To pa pomeni, da je vprašanje, za katero reprezentanco bi morda zaigral v prihodnosti, še vedno odprto.