Dvojec Suarez&Sturridge najboljši v Premier ligi

Premier Liga 28. Okt 201311:56 > 12:35

Ljubljana – Daniel Sturridge in Luis Suarez tvorita najučinkovitejši napadalni tandem v Premier ligi. Anglež in Urugvajec sta letos skupaj zabila že 14 zadetkov.

Navijači Liverpoola imajo v letošnji sezoni po dolgih sušnih letih znova veliko razlogov za veselje. Redsi so na prvih devetih tekmah zbrali šest zmag, dva neodločena rezultata in le en poraz, kar je dovolj za tretje mesto na lestvici z enakim številom točk kot drugouvrščeni Chelsea in dvema točkama zaostanka za vodilnim Arsenalom.

Najzaslužnejša za izjemen uvod moštva iz Anfielda sta brez dvoma Daniel Sturridge in Luis Suarez, ki sta skupaj zabil 14 zadetkov od skupno 17, ki jih je Liverpool dosegel v letošnji sezoni. Anglež ima trenutno na računu osem zadetkov, Suarez dva manj, ob tem ne gre spregledati dejstva, da je slednji izpustil začetek sezone zaradi hude kazni.

Z drugim najučinkovitejšim napadalnim tandemom se lahko pohvali Manchester City. Sergio Agüero (7) in Alvaro Negredo (3) sta skupaj zbrala 10 zadetkov, medtem ko sta Robin van Persie (5) in Wayne Rooney (4) iz Manchester Uniteda trenutno pri 9.

Pohvale na račun Suareza in Sturridgea prihajajo praktično iz ust vseh nogometnih strokovnjakov, ki so navdušeni nad uigranostjo omenjenih dveh napadalcev. Navijači Liverpoola si želijo, da bi bilo tako vse do konca sezone, njihovi nasprotniki pa verjetno razmišljajo le, kako bi ju ustavili.

SAS, kot so dvojec poimenovali na Otoku, se bo znova lahko dokazoval v soboto, ko Liverpool odhaja v goste k vodilnemu Arsenalu. Torej, Suarez&Sturridge ali Özil&Co.? Odgovore boste dobili v soboto na SK 1 – z neposrednim prenosom začenjamo ob 18.30!

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images