City drago plačal napako Sterlinga

Clive Brunskill Getty Images

Manchester City je imel na nogi Raheema Sterlinga vodstvo z 0:2, toda priložnost je splaval po vodi, Burnley pa je v zaključku prvega obračun 26. kroga Premier lige prišel do izenačenja na 1:1 in velike točke.

Ekipa Pepa Guardiole je povedla v 22. minuti prek Danila, domačim pa je točko zagotovil Johann Berg Gudmundsson v 82. minuti. Manchester City ima na vrhu lestvice sedaj 69 točk, 16 več od drugouvrščenega Manchester Uniteda, medtem ko je Burnley sedmi s 36 točkami.

Domači so se na začetku organizirano branili in uspeli uspavati igro, v 22. minuti pa so drago plačali manjšo nepozornost, ko je Danilo ostal sam in s sijajnim udarcem v zgornji levi kot zadel za vodstvo sinje-modrih.

Po polpriložnosti za goste so zapretili tudi domačini, vendar se je Ederson izkazal, ko je poizkušal Ben Mee. Slednji je imel kasneje po podaji iz kota še eno priložnost, na drugi strani pa je bil v končnici prvega dela nevaren Sergio Agüero.

Na začetku drugega polčasa je sledil pritisk gostov, ki ni obrodil sadov. V 69. minuti so bili domači zelo blizu izenačenja, vendar je Ederson po strelu Jacka Corcka žogo odbil v vratnico. Le dve minuti kasneje je Raheem Sterling zgrešil prazen gol, za kar so meščani drago plačali v 82. minuti. Matthew Lowton je podal iz desne strani, na pravem mestu pa se je znašel Gudmundsson in le uspel premagati Edersona za veliko točko domačih.

V naslednjem kroguse bo City pomeril z Leicestrom, Burnley čaka Swansea.