Ob 17:30 v živo na SK 1: Derbi, ki zagotavlja zadetke

Jordan Mansfield, Getty Images Sport

Na zadnjih 12 medsebojnih obračunih med Liverpoolom in Tottenhamom sta mreži le enkrat mirovali, prvi letošnji obračun so Londončani dobili s 4:1, ob tem bosta na igrišču prva strelca Premier lige Mo Salah in Harry Kane. Liverpool vs. Tottenham ob 17:30 v živo na SK 1.

Liverpool je sredi tedna po dveh zaporednih porazih v prvenstvu in Pokalu FA uspel slaviti na gostovanju pri Hudderssifeldu s 3:0. “Ko igrate v visokem ritmu vsakih nekaj dni, je pomembno, da imate na klopi več opcij. Mi jih na srečo imamo in zato smo v stanju, da rotiramo igralce. Tottenham je letos sijajen in zagotovo nas čaka še en odličen derbi. O postavi se bom odločil pred začetkom tekme, ker so nekateri igralci še pod vprašajem zaradi lažjih poškodb,” je obračun na Anfieldu napovedal menedžer Liverpoola Jürgen Klopp, ki bo v napad zagotovo postavil trojico Salah-Firmino-Mane, ki je letos v prvenstvu dosegla že 36 zadetkov.

Londončani v Liverpool prihajajo po zmagi proti Manchester Unitedu z 2:0, toda izid bi lahko bil še veliko višji, če bi bili nekoliko bolj zbrani pri zaključku akcij. “Mislim, da smo letos veliko bolj zreli. Mislim, da imamo načrte A, B, C in D. Medtem pa nas je slab začetek sezone in slabše preddstave proti najboljšim šestim ekipam oddaljil od boja za naslov. Moura se bo moral dokazati, da je boljši od naših igralcev. To, da je igral za PSG, ne pomeni, da bo imel pri nas zagotovljeno mesto v prvi enajsterici,” je dodal prvi mož stroke pri Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Na prvem letošnjem obračunu, ko je Tottenham slavil s 4:1, je z dvema zadetkoma blestel Harry Kane.

Že ob 15:15 se bosta pomerila Crystal Palace in Newcastle (v živo na SK 1), 26. krog pa bosta jutri zaključila Watford in Chelsea (ob 21:00 v živo na SK 1).