Pochettino: Kane odhaja? Samo Harry ima odgovor

Premier Liga 7. Feb 20187:34 > 7:55
Mike Hewitt Getty Images Sport

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino je dejal, da je njegov najboljši nogometaš Harry Kane srečen v londonskem klubu, a da sam nima odgovora na vprašanja o njegovi prihodnosti.

Harry Kane v zadnjih sezonah, predvsem pa v zadnjem letu, blesti v vrstah londonskega Tottenhama, minuli konec tedna pa je za remi 2:2 dosegel že stoti zadetek v Premier ligi. Ssvojimi izjavami na drugi strani pa jasno poudarja, da mu individualni dosežki ne pomenijo veliko in da bi precej raje osvajal trofeje v najmočnejših tekmovanjih. 

24-letni angleški napadalec je s Tottenhamom podpisal pogodbo do leta 2022, a je tudi njegov soigralec iz reprezentance Wayne Rooney dejal, da bi lahko prej zapustil ekipo, če ta ne bo osvojila kakšne pomembne trofeje. 

Mauricio Pochettino je s strani angleških medijev vedno postavljen pred vprašanja o prihodnosti njegovega najboljšega nogometaša, a sam pravi, da odgovora na to nima: “To je vprašanje za Harryja in ne zame. Seveda želi dosegati zadetke in osvajati trofeje, a več od tega vam ne znam povedati.”

Kane se je, zahvaljujoč svojim odličnim predstavam, znašel na številnih seznamih želja največjih evropskih klubov, za nameček pa je nekdanji predsednik Reala Ramon Calderon že oktobra dejal, da bo kraljevi klub storil vse, da ga pripelje v svoje vrste. 

“Harry je tu srečen in ljubi Tottenham, a vseeno je to zahtevno vprašanje, saj je odvisno od tega, kako se on počuti. O tem pa v njegovem imenu ne morem govoriti,” je še dodal Pochettino.