AW: Angleški nogometaši so postali mojstri simuliranja

Premier Liga 8. Feb 201814:21 > 14:41
Alan Crowhurst/Getty Images

Strateg Arsenala Arsene Wenger je pred obračunom 27. kroga Premier lige proti Tottenhamu postregel z zanimivo izjavo. Francoz je proti nogometašem mestnega tekmeca sprožil nekaj ostrih puščic in jih obtožil simuliranja na njihovem zadnjem obračunu proti Liverpoolu.

Liverpool in Tottenham sta minulo nedeljo odigrala fantastično tekmo, na kateri smo v sodnikovem dodatku videli kar dva gola. Ekipi sta si na koncu razdelili točki, po tekmi pa so bili razburjeni predvsem gostitelji.

Najbolj je bil razjarjen branilec Liverpoola Virgil van Dijk, ki je nogometaše Tottenhama obtožil simuliranja, s katerim so prišli do druge enajstmetrovke na tekmi. Prav po strelu z bele točke je izenačil Harry Kane.

Vroče tematike se je dotaknil tudi strateg Arsenala Arsene Wenger, ki je dejal: “Spomnim se kar veliko primerov simuliranja tujih nogometašev. No tudi angleški igralci so se vsega skupaj hitro naučili in postali pravi mojstrisimuliranja.

Naslednji nasprotnik Arsenala je prav Tottenham, zato ne čudi, da je Wenger že začel razmišljati o igri spursov. Wenger je o problematiki spregovoril že v preteklosti, ko je bil razjarjen po tekmi proti Manchester Cityju. Francoz je takrat dejal, da Raheem Sterling lepo pada, in da svojim nogometašem takšnih potez ne dopušča.

Igralcem nisem rekel, da morajo simulirati. Simuliranje je potrebno odstraniti iz igre. Naj nogometaši spoštujejo pravila. Kako dolgo bomo to še prenašali? Vse je odvisno od sodnikov,” je zaključil Wenger.

Angleška nogometna zveza je sicer pred začetkom trenutne sezone sprejela nova pravila, ki jim dopuščajo, da lahko kaznujejo igralce, ki s simuliranjem spreminjajo tekme. Kazni sta v tej sezoni prejela Shaun Miller iz Carlisle Uniteda in Oumar Niasse iz Evertona.