Ligaški pokal: Trojček Citya za Guardiolin prvenec

Premier Liga 25. Feb 201819:15 > 19:29
Julian Finney/Getty Images

Manchester City je osvojil prvi letošnji naslov, potem ko je v finalu Carabao Cupa Arsenal ugnal kar s 3:0. To je prva lovorika Pepa Guardiole, odkar je na klopi sinjemodrih iz Manchestra.

Čeprav se bosta ekipi v četrtek merili v 28. krogu premier lige, sta se oba stratega odločila za najmočnejši postavi. Cityu je manjkal poškodovani Raheem Sterling, medtem ko je bil Gabriel Jesus na klopi, Arsenal pa je pogrešal samo Henrika Mkhitaryana.

Claudio Bravo je v 18. minuti žogo brcnil naprej, Skhödran Mustafi je dovolil, da ga preleti in pade naravnost na noge Sergiu Agüeru., ki je stekel do kazenskega prostora in premagal Davida Ospino.

Vse od takrat naprej je na Wembleyu zagospodaril klub iz Manchestra. V 58. minuti je na 2:0 povišal Vincent Kompany, ki je izkoristil lepo podajo iz kota. Za Belgijca je to prvi gol po 21. maju 2017.

Sedem minut kasneje je bil zmagovalec dokončno odločen – zadel je David Silva. Navijače sinjemodrih lahko veseli tudi dejstvo, da je prvič po poškodbi zaigral tudi Brazilec Gabriel Jesus. Vstopil je v 77. minuti, kar so njegove prve minute v tem koledarskem letu.

Za City je to že peti naslov v EFL Cupu, ki se v sponzorske namene imenuje po azijski energijski pijači. To je zanimivo šele prva lovorika Guardiole, odkar je lani sedel na klop kluba z Etihada.