United poslal ponudbo za Cristiana?

Harold Cunningham/Getty Images

Praktično dnevno prebiramo novice, da bi se Cristiano Ronaldo lahko vrnil v Manchester United. Vse do danes so bile to nič drugega kot običajne špekulacije, španski "Diario Gol" pa sedaj poroča, da so se rdeči vragi tokrat odločili za konkreten korak.

Po poročanju omenjenega medija, je klub iz Old Trafforda Portugalcu poslal ponudbo, po kateri bi letno na račun prejel kar 30 milijonov evrov. Najtrofejnejši angleški klub naj bi poskušal izkoristiti dejstvo, da Real prvemu zvezdniku še vedno ni ponudil podaljšanje pogodbe, zaradi česar je slednji besen na predsednika kluba Florentina Pereza.

Glavna ovira za prestop je brez dvoma astronomska odkupna klavzula v višini milijarde evrov, sedanja pogodba pa Ronaldu poteče leta 2021. Navkljub vsemu naštetemu, bi do prestopa lahko prišlo, a le v primeru, da Real v svoje vrste uspe zvabiti Neymarja. V tem primeru bi se odprla vrata za odhod Ronalda, Madridčani pa bi z njegovo prodajo v višini prek 100 milijonov evrov in nakupu Neymarja zadovoljili tudi pravilom finančnega fair-playja.

Ronaldo, ki je v letošnji sezoni pri 33-letih za Real dosegel 37 zadetkov vseh tekmovanjih, je med letoma 2003 in 2009 za United na 292 nastopih dosegel 118 golov.