Pochettino: Zakaj Toby ne igra? Trenutno si ne zasluži!

Premier Liga 7. Apr 201812:19 > 12:20
Michael Regan, Getty Images

Strateg Tottenhama Mauricio Pochettino je zatrdil, da nima težav z branilcem Tobyjem Alderweireldom, ki ne igra izključno zato, ker si tega še ne zasluži.

Odlični branilec, ki je bil v zadnjih letih standardni član prve ekipe Tottenhama, se je pred kratkim vrnil po težki poškodbi kolena. Manjkal je od novembra, tudi trenutno pa ne dobiva priložnosti za igro.

Angleški mediji trdijo, da je glavni razlog za neigranje iztekanje pogodbe, ki je veljavna le še do konca prihodnje sezone, Toby Alderweireld pa se vsaj zaenkrat še ni odločil za podpis nove.

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino je te govorice označil za laž in dejal, da branilec ne igra zaradi taktičnih razlogov.

Ne zanimajo me stvari, ki se dogajajo v klubskih pisarnah. Zame je važna le zelenica, igrajo tisti, ki si to zaslužijo. Najbolj pomembno je, da igrajo tisti, ki so trenutno najboljši. Ne zanima me, kako dolgo je igralec pogodbeno vezan z nami, takšne težave se me ne dotaknejo,” je razkril Pochettino.

V zadnjem času so vse glasnejše govorice, da naj bi se 29-letni Belgijec preselil v Manchester United, to pa bi se lahko zgodilo že poleti.

Belgijski reprezentant je član Spursov od leta 2015, od prestopa iz Atletica pa je za Tottenham odigral 105 tekem.