Pep zahteva še več denarja za okrepitve

Premier Liga 13. Apr 201814:14 > 14:15
Laurence Griffiths/Getty Images

Čeprav je od svojega prihoda na Etihad Pep Guardiola za okrepitve porabil več kot 500 milijonov evrov, je Katalonec od vodilnih mož Manchester Cityja zahteval še več denarja za osvežitev kadra.

Laurence Griffiths/Getty Images

Danes najboljši igralci stanejo veliko denarja,” so besede Pepa Guardiole, ki je že začel sestavljati ekipo za novo sezono: “Rabimo denar za nakupe in igranje na visokem nivoju skozi celotno sezono.”

Manchester City bo letošnjo sezono skelnil z naslovom angleškega prvaka in ligaškega pokala, a Guardiola se dobro zaveda, da bo v naslednji sezoni apetite lastnikov potešil le z odmevnim rezultatom v Evropi. Letos so bili za “meščane” usodni Liverpoolčani, pred letom dni jih je že v osmini-finala šokiral Monaco.

Še vedno nismo pripravljeni za evropsko krono, vendar smo naredili korak naprej v smislu sposobnosti igranja tekem na visokem nivoju Toda mislim, da smo skupinski del opravili na fantastičen način,” meni Katalonec.

Od leta 2016 je Guardiola za 12 okrepitev zapravil prek 500 milijonov evrov. Največ je plačal za Aymerica Laportea, za katerega je Athleticu iz Bilbaa odštel 65 milijonov erov. Za branilca Evertona Johna Stonesa je plačal 52 milijonov evrov, Tottenham je za Kylea Walkerja dobil 50 milijonov evrov, medtem ko je Monaco za Bernarda Silvo in Benjamina Mendyja iztržil kar 110 milijonov evrov.

Morda smo v zadnjih dveh sezonah porabili več, toda v zadnjih petih ali desetih letih je veliko drugih ekip porabilo še veliko več,” se ob vseh očitkih brani Guardiola.