Van Gaal mi je po eni minuti dejal, naj zapustim ekipo

Premier Liga 19. Apr 201811:50 > 12:12
Alex Livesey, Getty Images Sport

Desni bočni nogometaš Lyona Rafael, nekdanji član Manchester Uniteda, je za ESPN spregovoril o slabem odnosu, ki ga je bil deležen na Old Traffordu in to v času, ko je bil glavni trener Louis van Gaal.

Brazilski obrambni nogometaš Rafael je priznal, da ob koncu njegovega igranja pri Manchester Unitedu ni več mogel prenašati nizozemskega trenerja Louisa van Gaala, ki mu je le po eni minuti razgovora dejal, naj zapusti Manchester United. 

Rafael je z Unitedom osvojil osem trofej, za rdeče vrage pa v premier ligi odigral 109 tekem. Po upokojitvi Alexa Fergusona in obdobju, ko je klub vodil David Moyes, je moštvo prevzel Van Gaal. Od takrat dalje, naj bi bile razmere v klubu nevzdržne.

Ko je Van Gaal prevzel mesto glavnega trenerja mi je pet ljudi, vključno z nogometaši, dejalo, da nima rad Brazilcev. Govorili so mi o njunem prepiru z Rivaldom v Barceloni, a jim nisem verjel. Tekom njegove prve sezone me je poklical v pisarno in rekel, da lahko grem. Sestanek je trajal eno minuto. Rekel je samo, naj grem. Kar nekaj časa je preteklo preden sem odšel, a sem bil zelo razočaran. Zelo rad sem imel Manchester United,” je dejal Brazilec, ki je kasneje okrepil Olympique Lyon.

“Poslal mi je sporočilo v katerem je pisalo ‘saj veš kakšen je nogomet’. Nisem mogel verjeti, bil sem besen. Z menoj se ni pogovarjal, a želel mi je srečo. Zahvalil sem se mu. Van Gaal ni slab trener, a njegov karakter mi ni všeč. Nekega dne sem bil v jedilnici, čakal sem zajtrk. Van Gaal je po zajtrku govoril z nami. Takrat sem bil poškodovan, saj sem na zelenici trčil z glavo z nasprotnikom in nisem mogel igrati. Po treh ali štirih sekundah govora me je udaril po glavi in mi dejal, da ga ne spoštujem. Čeprav sem potrpežljiv, sem ponorel. Nisem naredil ničesar narobe. Po tem mi je Antonio Valencia dejal, da ne bom več zaigral. Imel je prav. Oboževal sem vse, kar je bilo v zvezi z Unitedom, a en človek me je naredil nesrečnega,” je dejal Rafael. 

Getty Images/Mike Hewitt