Burnley – "malček", ki konkurira velikanom

Premier Liga 20. Apr 201813:12 > 13:18
Getty Images

Vratar Burnleyja, ki je zaradi poškodbe izpustil večji del sezone, Tom Heaton, verjame, da njegova ekipa lahko pride do podviga, kateremu se je nadejala zgolj peščica najbolj optimističnih.

Sean Dyche v letošnji sezoni dela čudeže na klopi Burnleyja. Ekipo je popeljal tik za veliko angleško šesterico in ima priložnost za Evropo, kar bi v trenutku označili za eno največjih presenečenj v letošnji sezoni Premier lige. Burnley je nanizal petih zaporednih zmag, v četrtek pa na preloženi tekmi doma klonil proti Chelseaju z 1:2, s čimer si je nekoliko poslabšal možnosti za končno šesto mesto.

Za Evropo bi sicer utegnilo zadostovati tudi sedmo mesto, v kolikor Southampton ne bo osvojil Pokala FA. Če bo Burnleyju uspelo, bo v evropskih tekmovanjih zaigral prvič po več kot 50-letih. “To bi bil ogromen uspeh,” je izjavil kapetan Tom Heaton: “Letos smo naredili napredek, igramo dobro, imamo dobre rezultate, prvake smo premagali v gosteh, igrali smo odličen nogomet. Če bi si priborili Evropo v naslednji sezoni, bi to bila neverjtna stvar in vsi smo vznemirjeni zaradi tega. Mislim, da bi to bil za vsakega igralca velik uspeh.”

Burnley je v dobrem položaju v boju z Arsenalom in to s skromnim proračunom in brez enega pravega zvezdnika v ekipi. Njihov rezervni vratar Nick Pope, ki je vskočil namesto poškodovanega Heatona, si je prislužil reprezentančni vpoklic, medtem ko bi igralci kot sta James Tarkowski ali Ashley Barnes le težko našla svoje mesto v prvi enajsterici katerega od vodilnih angleških klubov.