Tudi Ferguson se je priklonil Wengerju

Premier Liga 22. Apr 201812:19 > 12:21
Getty Images/ Mark Thompson

Ob napovedanem slovesu Arsena Wengerja se je oglasil tudi Sir Alex Ferguson - človek, ki je najzaslužnejši, da je Francoz z Arsenalom "samo" trikrat slavil v Premier ligi.

Ko je Arsene Wenger prišel na Otok, leta 1996, je Alex Ferguson že celo desetletje sedel na klopi Manchester Uniteda in za veliki oder počasi pripravljal generacijo rdečih vragov (Giggs, Scholes, Beckham, …), ki je dolgo časa navduševala nogometne navdušence.

Ravno zaradi Fergusonovega Uniteda, se je moral Wengerjev Arsenal pogosto zadovoljiti zgolj z drobtinicami.

Zelo sem srečen zaradi njega. Imam veliko spoštovanje do njega in za vse delo, ki ga je opravil pri Arsenalu. On je sam po sebi ena velika priča talenta, profesionalnosti in odločnosti, 22 let je posvetil delu, ki ga ima rad. V dobi, ko je rok trajanja menedžerjev ena ali dve sezoni, to kaže njegov dosežek. On je brez dvoma eden od največji menedžerjev v zgodovini Premier lige in ponosen sem, ker sem bil njegov nasprotnik, kolega in prijatelj takega velikega človeka,” je kljub številnim bitkam na igrišču dejal Ferguson.

Wenger se je kot menedžer Arsenala kar 49-krat pomeril z Manchester Unitedom (tako v eri Fergusona, kot po njej). Zbral je 16 zmag, 10 remijev in 23 porazov.