Keane: Salah potrebuje še veliko več za Zlato žogo

Premier Liga 26. Apr 201810:45 > 10:45
Charles McQuillan, Getty Images

Legendarni Roy Keane pravi, da mora Mohamed Salah, v želji da postane najboljši nogometaš na svetu, osvojiti nekaj trofej z Liverpoolom, da bi prišel v pogovor za Zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu.

Mohamed Salah je v letošnji sezoni dosegel že 43 zadetkov za Liverpool v vseh tekmovanjih, a legendarni Roy Keane pravi, da mora storiti še več, da bi ga lahko omenjali v istem stavku s Cristianom Ronaldom in Lionelom Messijem.

Zahvaljujoč egipčanskemu nogometašu je Liverpool prvo tekmo polfinala lige prvakov proti Romi dobil s 5:2. Salah je prispeval dva zadetka in dve asistenci.

“Vsi napadalci, ki igrajo dobro se vedno začno primerjati z Ronaldom ali Messijem. Vseeno pa mislim, da mora isti nogometaš, ki dela te primerjave, najprej osvojiti kašno trofejo ali dve s klubom za katerega igra, preden ga lahko sploh omenimo v konkurenci za dobitinika Zlate žoge. Liverpool tega še ni dosegel. Če Redsi osvojijo ligo prvakov in Salah doseže gol v finalu, potem si nagrado več kot zasluži,” je dejal legendarni Roy Keane.  

Naslednji teden bo Liverpool v Rimu branil rezultat iz prve tekme.