Ob 17.30 na SK1: Wenger še zadnjič na Old Traffordu

Premier Liga 29. Apr 201811:10 > 11:26
Getty Images

Nogometna nedelja na Otoku je v znamenju derbija 36. kroga Premier lige. Arsenal prihaja na Old Trafford, Arsene Wenger pa bi lahko ob zadnjem obisku kultnega stadiona pošteno spremenil začetno enajsterico.

Arsenal je v Premier ligi brez možnosti za četrto mesto, zato ligo prvakov naskakuje s pomočjo evropske lige, kjer mu na poti do finala stoji Atletico Madrid – prva tekma v Londonu se je končala z 1:1. Povratni obračun je na vrsti v četrtek, zato bo Arsene Wenger zagotovo vsaj nekoliko razmišljal tudi o tej tekmi.

Legendarni Francoz, ki bo po koncu sezone po 22 letih zapustil klop Arsenala, bo ob zadnjem obisku Old Trafforda kljub vsemu skušal priti do velike zmage, a naloga ne bo enostavna. Še zadnjič se bo v vlogi trenerja topničarjev pomeril z Josejem Mourinhem, s katerim se je Francoz pomeril kar 18-krat. Njuno rivalstvo je v preteklosti poskrbelo za kar nekaj ostrih besed, ki pa danes ne bodo igrale nobene vloge.

Mourinho je med tednom Wengerja označil celo za prijatelja in mu namenil nekaj lepih besed ter tudi obžaloval nekatere besedne spopade: “Za nama je ogromno velikih tekem, velikih bojev, zato se ti moram zahvaliti. Ali kaj obžalujem? Nekateri besedni spopadi so bili nepotrebni, to obžalujem. Najin odnos bi bil brez nekaterih izjav in gest še boljši, a danes Wengerja zares spoštujem, o tem ni nobenega dvoma.

Domači strateg težav s poškodbami nima, saj je edini odsoten rezervni vratar Sergio Romero, ki je poškodbo kolena staknil na zadnji reprezentančni akciji. Zanimivo bo videti, kako bo proti nekdanjemu klubu zaigral Alexis Sanchez.

Pri Arsenalu se je na treninge vrnil Henrikh Mkhitaryan, še januarja član rdečih vragov, a najverjetneje še ne bo dobil priložnosti v začetni enajsterici, na tribunah bo zagotovo ostal Mohamed Elneny. V zadnjem tednu so na spletu zaokrožile fotografije Santija Cazorle, ki se je na tekmi pred Atleticom že ogreval na zelenici, a Španec je od popolne vrnitve na zelenice še precej oddaljen.

Gostovanje na Old Traffordu je za Arsenal vselej težavno. Rdeči vragi v Manchestru ligaške zmage ne poznajo že deset tekem (sedem zmag Uniteda in trije remiji), v vseh tekmovanjih pa so topničarji ob 18 obiskih kultnega stadiona izgubili kar 13-krat. Kako bo tokrat?