Rooney na pragu prestopa v ZDA?

Premier Liga 9. Maj 201811:26 > 11:47
Alex Livesey/Getty Images

Wayne Rooney se bo, kot vse kaže, po le letu dni na Goodison Parku pri Evertonu poslovil od kluba pri katerem je začel kariero. Mediji na Otoku in ZDA poročajo, da se Rooney dogovarja z moštvom DC United.

Povratek Wayna Rooneyja na Goodison Park je bil poln emocij, saj se je legendarni napadalec vrnil v moštvo, kjer je začel svojo športno pot. Pri Manchester Unitedu je Rooney osvojil prav vse, a je želel s svojim povratkom svoj matični klub vrniti med najboljše ekipe v Angliji. 

Rooney je dejal, da je bil njegov povratek v Everton povsem logična odločitev in da odhod na Kitajsko ali katero drugo eksotično destinacijo ni prišel v poštev. Rooney je takrat izjavil tudi, da potrebuje pritisk in ne denarja. 

Otoški mediji zdaj poročajo, da se Rooney po sezoni v Evertonu dogovarja za prestop v DC United, ki želi držati korak z ostalimi moštvi v ligi MLS, ki vedno več posegajo po velikih imenih evropskega nogometa. 32-letni napadalec naj bi se dogovarjal za dveletno pogodbo, pa čeprav ga na Everton pogodba veže še leto dni. Rooney je za ekipo iz Liverpoola dosegel 11 zadetkov, a ni zadel že od sredine decembra, kar nekajkrat pa je pokazal izrazito nezadovoljstvo, potem ko ga je trener začel redno menjati sredi tekem. 

DC United je v zadnjih letih v svoje vrste želel pripeljati tudi Carlosa Teveza in Fernanda Torresa.