Mourinho: Ne bom imel pomočnika, Faria je nezamenljiv

Premier Liga 14. Maj 201812:22 > 12:22
Clive Brunskill, Getty Images

Strateg Manchester Uniteda Jose Mourinho je zatrdil, da trenutno ne bo iskal novega pomočnika. Po poročanju angleških medijev obstaja velika verjetnost, da bi to vlogo v prihodnje prevzel nedavno upokojeni Michael Carrick.

Jose Mourinho se je odločil, da ne bo hitel z iskanjem novega pomočnika, potem ko se po finalu pokala FA od opravljanja te vloge poslavlja njegov dolgoletni sodelavec Rui Faria.

Angleški mediji že dolgo namigujejo, da bi lahko sedež ob Mourinhu zasedel Michael Carrick, ki se je na zadnji tekmi letošnje sezone angleške Premier lige proti Watfordu tudi uradno poslovil od profesionalne kariere. Carrick bo takoj začel z novim izzivom in se preselil v strokovni štab rdečih vragov.

Ne bo drugega pomočnika. Strokovno vodstvo bo sestavljeno brez vloge pomočnika. Imel bom trenerje, vsak bo imel svoje zadolžitve, pomočnik pa uradno ne bo obstajal. Nihče ne more zamenjati Ruija, s katerim sem sodeloval zadnjih 17 let. Ni osebe, ki bi ga lahko zamenjal,” je čustveno razlagal Mourinho in dodal:

Razlog, da ne bomo iskali novega sodelavca je tudi ta, da bi lahko v prihodnje to vlogo prevzel Carrick, ki bo zagotovo hitro pridobil potrebno licenco. Ljudje sicer mislijo, da je lahko postati trener, če si bil pred tem profesionalni igralec. A temu ni tako. Glava je morda pripravljena na novo vlogo, a človek za to potrebuje povsem druge kvalitete. Potrebno je veliko sodelovanja, moraš biti ekipni človek z veliko samokontrole.

Faria se medtem pojavlja tudi med kandidati za naslednika Arsena Wengerja pri Arsenalu.