Guardiola pričakovano trener leta v PL

Premier Liga 16. Maj 20180:57 > 0:58
Lynne Cameron/Getty Images

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je prejel nagrado za trenerja leta v angleškem nogometne prvenstvu, ki ga podeljuje zveza trenerjev v premier ligi.

Španski nogometni strokovnjak Pep Guardiola je moštvo Manchester Cityja popeljal do naslova angleških prvakov v premier ligi z rekordnimi 100 točkami, saj so njegovi varovanci tekom sezone od vseh možnih točk “prepustili” vsega 14 točk, na poti do naslova in rekorda pa dosegli kar 106 zadetkov. 

City je osvojil tudi ligaški pokal, potem ko so na Wembleyju s 3:0 v finalu premagali Arsenal.

V boju za najboj prestižno priznanje med trenerji, je Guardiola prehitel peterico trenerskih tekmecev. V konkurenci so bili še Jürgen Klopp iz Liverpoola, Sean Dyche iz Burnleyja,Nuna Espírita Santa iz Wolverhamptona, Neila Warnocka iz Cardiffa in Johna Colemana, ki vodi Accrington Stanley v drugi ligi. 

Warnock je dobil posebno priznanje zveze, potem ko je osmič v karieri eno izmed svojih moštev pripeljal v višji rang tekmovanja. Priznanje je dobil tudi trener Evertona Sam Allardyce, ki je bil sprejet v trenersko hišo slavnih v Angliji. 

Medtem ko je Guardiola dobil nagrado za trenerja leta v premier ligi, pa je Nuno Espirito Santo to priznanje dobil za drugi rang tekmovanja – Championship.