Mou pred finalom Pokala FA: Nimam težav s Contejem

Premier Liga 18. Maj 201812:09 > 12:28
Getty Images

Sobotno popoldne bo minilo v znamenju finala Pokala FA (ob 18:15 v živo na SK 1), ko se bosta pomerila Chelsea in Manchester United oziroma Antonio Conte in Jose Mourinho.

Ugledna nogometna strokovnjaka sta se v preteklosti že večkrat verbalno sporekla, a Jose Mourinho pred obračunom na Wembleyju poudarja, da so vsi prepiri zgodovina. Mourinho je Antonia Conteja med drugim obtožil, da se je preveč prešerno veselil zmage Londončanov proti rdečim vragom s 4:0 pred dvema letoma, medtem ko mu je Italijan odgovoril, da je obseden s Chelseajem. Mourinho je obnašanje Conteja označil za “klovnsko”, omenil pa tudi prirejanje tekem v Italiji v času, ko je Conte vodil Juventus.

A očitno je čas zacelil vse rane. “Sedaj je vse dobro. On je ponudil roko, da se rokujeva, jaz sem mu jo ponudil. Postalo nama je dolgočasno. Po tekmi v Manchestru sem ga povabil v svojo pisarno, pogovorila sva se. Vse je dobro,” je Mourinho dejal za portugalske medije.

United bi se z morebitno zmago na prvem mestu najuspešnejših ekip izenačil z Arsenalom po številu osvojenih trofej (13), medtem ko je Chelsea do sedaj sedemkrat osvojil Pokal FA – nazadnje pred šestimi leti.

Neposredni prenos finalne tekme najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu v soboto od 18:15 naprej spremljajte v živo na SK 1.