Hazard prinesel osmo trofejo Chelseaju!

Premier Liga 19. Maj 201818:01 > 20:13
Getty Image/ Mike Hewitt

Nogometaši Chelseaja so v finalu FA Pokala Angilje v finalu na Wembleyju premagali Manchester United in zelo razgibano sezono končali z veliko trofejo. Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho pa je prvič v svoji karieri izgubil pokalno tekmo finala med angleškimi klubi.

V finalni tekmi FA Pokala med Chelseajem in Manchester Unitedom je bil edini strelec Eden Hazard, ki je v 23. minuti zadel iz bele točke.

Rdeči vragi so ostali pri 12 trofejah v tem tekmovanju in se niso uspeli izenačiti z Arsenalom, ki drži rekord s 13 trofejami. Chelsea je FA Pokal osvojil po šestih sušnih letih in se na večni lestvici osvajalcev z osmimi izenačili s Tottenhamom.

Chelsea je prevladoval na terenu v prvem polčasu, United v drugem, a med tekmo smo dobili vtis, da je bila ekipa iz Londona oškodovana še za en strel iz bele točke, potem ko je z roko v kazenskem prostoru igral Ashley Young

Z osvojitvijo pokala je Antonio Conte izpolnil del načrta pred letošnjo sezono, a zelo verjetno je, da je bila njegova tekma proti Macnhester Unitedu tudi njegova zadnja na klopi Chelseaja. Italijan se je izognil kar 50 let staremu neslavnemu rekordu, saj ni izgubil še drugega zaporednega pokalnega finala v Angliji. 

Zelo zanimivo pa je tudi, da je napadalec Chelseaja Olivier Giroud že četrtič v zadnjič petih letih osvojil FA Pokal, trikrat z Arsenalom in zdaj z ekipo iz Stamford Bridga.

https://twitter.com/iamaniff/status/997879412589715457