Neymarja Real ne zanima več, v igri rdeči vragi?

Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Zdi se, da se zgodovina ponavlja, saj bo Neymar očitno tudi letošnje poletje osrednja tema nogometnih pogovorov. V prvi vrsti zaradi tega, ali bo po poškodbi pripravljen za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji, v drugi pa zato, ker bi bil lahko znova vpleten v mega prestopno sago.

Čeprav ga številni mediji že več mesecev povezujejo z odhodom v madridski Real, se zdi, da je ta opcija vse dlje od realizacije. Madridčani so premalo konkrentni, kar menda ni po godu Neymarju, ki naj bi počasi izgubljajo zanimanje za odhod v Madrid. Tu ne gre pozabiti niti dejstva, da je Brazilec pred prestopm v PSG blestel v majici Realovega največjega rivala, Barcelone.

Vse skupaj naj bi poskušli izkoristiti pri Manchester Unitedu, ki vidi priložnost, da pripelje odmevno okrepitev. Po poročanju španskih in angleških medijev Alexis Sanchez in Paul Pogba že lobirata pri Brazilcu, da se jima pridruži na Old Traffordu. V kolikor bi se Neymar res odločil za odhod v Premier ligo, to niti ne bi bila tako nelogična poteza.

Rdeči vragi se finačno lahko kosajo z Realom in PSG-jem ter mu posledično lahko zagotovijo dovolj visoko plačo, ki bi zadovoljila njegove apetite. Spregledati ne gre niti tega, da bi v teatru sanj imel status prvega zvezdnika ekipe, zaradi česar je sploh odšel iz Barcelone, hkrati pa dovolj dobro ekipo, s katero bi imel vse možnosti za največje lovorike.