BBC: Unai Emery novi trener Arsenala

Premier Liga 21. Maj 201820:54 > 20:57
Getty images/ Gonzalo Arroyo Moreno

Kot poroča britanski BBC, se je moštvo Arsenala iz Londona odločilo, da bo za naslednika francoskega strokovnjaka Arsena Wengerja na trenerski stolček postavilo trenerja PSG-ja, Unaija Emeryja.

Španski strokovnjak Unai Emery je v zadnjih dveh sezonah vodil PSG, na klopi Arsenala pa bo zdaj zamenjal legendarnega Arsena Wengerja, ki je s klubom iz Londona pisal zgodovino. 

Španski trener se je v zadnjih nekaj dneh začel nepričakovano omenjati kot naslednik Wengerja, skupaj s svojim rojakom in nekdanjim nogometašem Arsenala Mikelom Arteto

Potrditev o njegovem prevzemu moštva iz Londona je prišla s strani priznanega britanskega novinarja Davida Ornsteina, ki je zelo blizu Arsenalu in ki ga imajo na Otoku za najboljši vir preverjenih informacij.

Ornstein sicer pravi, da bi lahko eno največjih težav 46-letnega Emeryja na novem delovnem mestu predstavljalo ne prav dobro poznavanje angleškega jezika.

Španec je Paris Saint Germain vodil dve leti in z njim osvojil eno državno prvenstvo in štiri ligaške pokale, a navzlic dragim okrepitvam ni uspel pripeljati ekipe dlje v evropskih tekmovanjih. Na klopi PSG-ja ga je zamenjal Thomas Tuchel.