Mourinho bo prenovil obrambo, želja je Alderweireld

David Ramos/Getty Images

Strateg Manchester Uniteda Jose Mourinho bi rad okrepil obrambno vrsto rdečih vragov. Prva želja portugalskega strokovnjaka naj bi bil branilec Tottenhama Toby Alderweireld.

Belgijec ima s Tottenhamom veljavno pogodbo do leta 2020, pogajanja za podaljšanje sodelovanja pa so se kot kaže znašla v slepi ulici. Po poročanju angleških medijev naj bi imel Toby Alderweireld v pogodbi zapisano klavzulo, ki mu dopušča, da klub naslednje leto zapusti za vsega 25 milijonov evrov, zato ne gre odpisati poletne prodaje.

Preteklost nas je naučila, da predsednik SpursovDaniel Levy svojih nogometašev ne spušča rad k neposrednim konkurentom, zato bodo Londončani poleti od Manchester Uniteda zagotovo zahtevali pravo bogastvo. Po nekaterih poročanjih Levy pričakuje, da bi lahko bil prestop Alderweirelda vreden še več kot prestop Virgila van Dijka, za katerega je Liverpool Southamptonu odštel kar 75 milijonov evrov.

Rdeči vragi so v zadnjih letih že večkrat šokirali z visokimi odškodninami, zato ne bi bilo nič čudnega, če bi se uresničil tudi ta nakup. 29-letnik bi si lahko v Manchestru priboril tudi izrazito povišico, saj trenutno na teden zasluži 50.000 funtov, kar je za zvezdnika v angleški Premier ligi zelo malo.

Belgijec, ki lahko igra tudi na položaju desnega bočnega branilca, naj bi bil začetek prenove zadnje vrste Manchester Uniteda, ki jo Jose Mourinho načrtuje že kar nekaj časa.