Chelsea bo storil vse, da pripelje Lewandowskega!

Premier Liga 22. Maj 201820:34 > 20:41
Getty Images/Maja Hitij

Londonski velikan Chelsea bo kot kaže poskrbel za zanimivo poletje. Roman Abramovič naj bi v Premier ligo pripeljal prvega napadalca Bayerna iz Münchna Roberta Lewandowskega.

Pravkar končana sezona je bila zagotovo ena izmed najslabših v eri ruskega milijonarja Romana Abramoviča. Chelsea je na koncu z zmago v pokalu FA vendarle dvignil lovoriko, a razočaral v državnem prvenstvu, kjer je branil lovoriko. Tekmeci so bili premočni, vse skupaj pa je le nov dokaz, da bo moral Abramovič to poletje odpreti mošnjiček in pripeljati prepotrebne okrepitve. Samo s pravimi igralci bo namreč Chelsea lahko konkurenčen v Premier ligi in v evropski ligi, kjer bo igral prihodnje leto.

Abramovič je že večkrat dokazal, da zna izbirati zanimive tarče, tokrat pa se je odločil za zares veliko ime. Lastnik Chelseaja je lovke vrgel na Roberta Lewandowskega, ki v zadnjih letih kraljuje v napadu Bayerna. Bavarci sijajnega Poljaka nikakor ne želijo izgubiti, a slovo se kljub temu ne zdi tako neverjetno. Lewandowski je bil že v lanski sezoni pripravljen zapustiti München in se preizkusiti še v kateri drugi ligi.

Poljakova prva želja naj bi bil Real Madrid, a je prestop v špansko prestolnico že večkrat propadel. Krivci za to so tudi odgovorni pri Bayernu, ki želijo dokazati, da se ne bodo uklonili milijonom kraljevega kluba, s katerim imajo kar nekaj neporavnanih računov po dveh zaporednih izpadih v ligi prvakov.

Poljski mediji medtem že poročajo, da sta se Lewandowski in Abramovič sestala in da sijajni napadalec resno razmišlja o prestopu k modrim iz Londona.