Emery: Zahtevam veliko, to pa želim tudi od igralcev

Premier Liga 23. Maj 201815:48 > 15:52
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Novi trener Arsenala Unai Emery je na uradni predstavitvi zatrdil, da se bodo topničarji pod njegovim vodstvom borili za naslov v angleški Premier ligi.

Arsenal je v svoji zgodovini osvojil 13 angleških naslovov, od zadnjega slavja pa je minilo že kar nekaj časa. Topničarji so Premier ligo zadnjič osvojili v sezoni 2003/04, od takrat naprej pa je Arsene Wenger neuspešno iskal vrnitev na vrh.

Z lastniki kluba sem opravil konstruktiven pogovor, lahko povem, da je sedeti tukaj velika čast. Že zdaj lahko zatrdim, da so vsi v klubu zaljubljeni v Arsenal. Začutili smo povezavo, najpomembnejša pa je bila moja strast. Zahvalil bi se tudi Arsenu Wengerju, pa ne samo za zapuščino v Londonu, pač pa za vse kar je storil za trenerski svet. Od njega sem se ogromno naučil. Moja angleščina trenutno ni najboljša, a se bom potrudil, da jo čim hitreje popravim in da boste hitro razumeli vse, kar vam bom želel povedati,” je ob predstavitvi povedal Emery in dodal:

To je velik izziv. Glavni cilj je trdo delo z zelo nadarjeno ekipo, s katero se želim boriti za naslov prvaka. V karieri sem vselej zahteval veliko, to pa pričakujem tudi od igralcev. Rad imam nogomet z veliko posesti in ekipo, ki na nasprotnika pritiska tudi, ko nima žoge. To sta dve stvari, ki ju zahtevam. Želim osvajati lovorike in biti del evropske elite. S tem ne bom ponosen le jaz, ampak tudi navijači. Trdo bomo delali.

Emery je moral odgovarjati tudi na vprašanje o prihodnosti Mesuta Özila: “Želim delati z nadarjenimi igralci. Najprej se bom z vsemi spoznal, želim pa si, da bodo tisti, ki bodo igrali za ta klub, vselej polni želje. Vsi moramo dati od sebe 100 odstotkov. Danes ne bi govoril oposameznikih.

Izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis je na novinarski konferenci zatrdil, da bo imel Emery na voljo tudi kar nekaj denarja, s katerim bo lahko okrepil ekipo. Gazidis o natančnem znesku ni želel govoriti.

Prepričan sem, da lahko s trenutno ekipo zelo napredujemo. Po dveh letih brez lige prvakov je zelo pomembno, da se vrnemo na vrh,” je še dodal Španec.

Emery bo v angleški Premier ligi dočakal novo priložnost za dokazovanje proti Pepu Guardioli in Joseju Mourinhu, na katera nima najlepših spominov. Z obema se je v svoji zgodovini srečal 15-krat in vselej izgubil (5 remijev in 10 porazov).

Razmišljam le o sedanjosti in prihodnosti, preteklost pa je poskrbela le za moje izkušnje, ki so me naredile močnejšega. Navdušen sem, ker se bom boril z najboljšimi trenerji in najboljšimi ekipami,” je zaključil Emery.

Emery je PSG vodil zadnji dve leti, pred tem pa je tri sezone vodil Sevillo, s katero je trikrat zapored osvojil evropsko ligo.