Oxlade-Chamberlain bo izpustil večino sezone 2018-19

Getty Images

Nogometaš zvezne vrste angleške reprezentance in Liverpoola bo odsoten iz zelenic še večino sezone 2018-19.

24-letnik ni igral že vse od poškodbe kolena na polfinalni tekmi Lige prvakov proti Romi v aprilu. Menedžer Liverpoola Jurgen Klopp je povedal: ”Ni najprimernejši trenutek javno govoriti o tem, a naslednja sezona bo za Alexa temeljila na okrevanju in rehabilitaciji. To smo v bistvu vedeli že od dneva, ko se je poškodoval.”

Oxlade-Chamberlain je izpustil Svetovno prvenstvo zaradi poškodbe kolenskih ligamentov ob stiku z nogometašem Rome, Aleksandrom Kolarovom na Anfieldu 24. aprila.

Lansko poletje se je preselil k Liverpoolu iz Arsenala za 35 milijonov funtov.

Anglež je sicer lansko sezono prestal uspešno operacijo. Po Kloppovih besedah nogometaš sam ni želel razkriti resnosti njegove poškodbe in s tem odvračati pozornost od Liverpoolove uspešne poti v Ligi prvakov. V finalu so Redse s 3-1 premagali nogometaši Real Madrida.

”No bilo spremembe, ni bilo nazadovanja – vse je točno tako, kakor je bilo pričakovano in načrtovano,” je dejal Klopp. ”Nova informacija je samo, da je zdaj javnosti znano, kako je z Alexom. Tipično zanj, da ni želel s takšno neprijetno informacijo skvariti konca sezone in, če sem iskren, bolje je bilo počakati in razkriti javnosti v primernejšem trenutku.”

”Operiran je bil na dan, ko smo igrali povratno tekmo z Romo. Operacija je bila uspešna in dobro je začel okrevati. A pred začetkom sezone vemo in imamo v mislim, da začenjamo sezono brez njega in jo bomo najbrž dlje časa tudi tako nadaljevali. Če se bo že v naslednji sezoni vrnil, je to velik plus za nas,” je s to temo zaključil Klopp.