Guardiola o De Bruyneju: Vsak ima svoje meje

Premier Liga 19. Avg 201811:09 > 11:09
Getty Image/ Laurence Griffiths

Strateg Manchester Cityja Pep Guardiola se je pred tekmo proti Huddersfieldu razgovoril o pripravljenosti ekipe in o poškodbi Kevina De Bruyneja, ki bo manjkal kar nekaj časa.

Manchester City se bo v nedeljo ob 14.30 pomeril s Huddersfieldom.

To je del sezone, ko ekipe še niso v najboljši formi. Vsi potrebujemo še nekaj časa. Igralci so bili proti Arsenalu zelo osredotočeni, šlo je za veliko tekmo. Zdaj pa prihaja tekma, ko se točke hitro zapravijo. Z ekipami kot je Huddersfield, bi raje igral novembra,” je priznal Pep Guardiola.

City je na tekmi 1. kroga brez večjih težav ugnal Arsenal, a medtem ostal brez Kevina De Bruyneja, ki bo zaradi poškodbe kolena manjkal vsaj dva meseca.

Kot so dejali zdravniki, manjkal bo dva ali tri mesece. Upam, da si bo v tem obdobju povsem opomogel. Pogrešali ga bomo, tako kot smo lani pogrešali Mendyja. Za Kevinom je odlična sezona in vsem je žal, ker se je poškodoval. A tudi v takšni situaciji se moramo znajti, vse to je del igre. Vsi ljudje imajo svoje meje in takšne stvari se dogajajo,” je o poškodbi Belgijca dejal Guardiola.

Kot možna menjava za De Bruyneja se sam od sebe ponuja David Silva, ki je po Guardiolinem mnenju pripravljen za igro: “Na zadnjih dveh treningih je opravil dobro delo. Prejšnji teden še ni bil nared za igro, v zadnjih dneh pa je bilo vse v redu.

Obračun med Cityjem in Huddersfieldom boste lahko spremljali v prenosu na SK 1.