Klopp: Gerrard izgubil proti Celticu – Vau, kakšen šok!

Premier Liga 9. Sep 20188:38 > 8:44
Ian MacNicol/Getty Images

Legendarni vezist Liverpoola Steven Gerrard je na klopi Rangersov dobro začel svojo trenersko kariero. Pohvalil ga je tudi aktualni trener redsov Jürgen Klopp.

Steven Gerrard je Rangerse prevzel junija in zaenkrat na 13 tekmah doživel le en poraz ter ekipo popeljal v skupinski del evropske lige – na poti do tja je izločil tudi Maribor.

Jürgen Klopp, ki je sezono z Liverpoolom prav tako začel zelo dobro, je novinarjem priznal, da je vseskozi v kontaktu z 38-letnim Gerrardom, a ne zato, da bi mu dajal trenerske nasvete.

Rangers je odlično odigral evropske tekme, Gerrard je sestavil dobro ekipo. Ko sem sam začenjal s trenersko kariero, nisem iskal nasvetov, ker nisem imel nikogar, ki bi mu lahko zastavljal vprašanja. Nasvetov ne išče niti Gerrard, a le zato, ker jih ne rabi,” je slikovito dejal Klopp.

Modri iz Glasgowa so prvi poraz v sezoni doživeli na Old firm derbiju proti Celticu, ki je slavil z 1:0. Klopp je po tej tekmi prepričan, da je Gerrard že zmanjšal zaostanek v kvaliteti za največjim tekmecem Rangersa.

Gerrard je na Ibroxu sijajno začel in nato izgubil proti Celticu. Vau! Kakšno presenečenje,” je ironično povedal nemški trener in nadaljeval: “Celtic je še naprej najboljša ekipa v škotskem prvenstvu, Steven pa ima delo, da jih dohiti. Zaenkrat mu gre dobro.