Mourinho: "Vi ste krivi – novinarji, sodniki, navijači"

Premier Liga 29. Sep 201816:39 > 16:41
Shaun Botterill, Getty Images

Manchester United je s porazom proti West Hamu zaokrožil težak teden in še podaljšal agonijo od začetka letošnje sezone. Po tekmi menedžer Jose Mourinho ni čutil potrebe po ponovni preučitvi svojih odločitev v ekipi. Vsi so krivi, seveda, razen njega.

“Vi novinarji in navijači ste zahtevali, da igra Martial. Že mesece govorite, kako mora igrati Martial namesto Sancheza. Tukaj je, postavil sem ga v začetno postavo in videli ste, kako je to šlo,” je dejal Mourinho.

Ampak niso samo novinarji, navijači in Martial krivi za poraz, tukaj so še sodniki.

“Pri prvem golu je bil prepovedal položaj, pri tretjem prekršek nad Rashfordom. Ta tretji nam je razblinil vsako upanje za preobrat in igralci so bili psihično povsem na tleh,” je dodal Portugalec.

“Ekipa je šla v to tekmo z moralnimi težavami zaradi predhodnih rezultatov in že v peti minuti smo izgubljali z 1:0. To ni najboljši način za začetek tekme. Gol je bil dosežen iz prepovedanega položaja. Če bi imeli VAR, to ne bi bil gol. Linijski sodnik se je zmotil. V prvem polčasu smo imeli dobre reakcije, ne pa tudi cilja. Matić, Shaw in Lindelof so pazili Jarmolenka, a nismo uspeli ničesar spremeniti. Gol iz prepovedanega položaja in avtogol za 2:0 pred polčasom. V nadaljevanju smo poskušali reagirati in uspelo nam je, a je bil njihov vratar res dober in osrednji branilci prav tako. Čestitam agentu, ki jim je pripeljal tega enaindvajsetletnega branilca, Diopa. Fant je zver. Približali smo se na 2:1, nato pa smo z novo napako sodnikov prišli do 3:1, ker je bil prekršek nad Rashfordom,” je pojasnil Mourinho.