SK1 ob 18:55 – Mbappe ne bo nogometaš Cityja!

Premier Liga 2. Okt 20186:12 > 6:23
Getty Images Sport, Shuan Botterill

Glavni trener Manchester Cityja Pep Guardiola je zavrnil vsa poročanja britnaskih medijev, ki pravijo, da so pri Manchester Cityju zelo blizu nakupa francoskega zvezdnika PSG-ja Kyliana Mbappeja.

Ne tako dobro obveščeni britanski viri so nekaj dni nazaj poročali o tem, da naj bi mladi nogometni superzvezdnik Kylian Mbappe v januarskem prestopnem roku okrepil vrste Manchester Cityja. Njegov prestop naj bi bil vreden okoli 200 milijonov funtov, medtem ko bi v sklopu prestopa v PSG v Pariz odšel Raheem Sterling. 

Po besedah glavnega trenerja Pepa Guardiole pa se to ne bo zgodilo: “To z Mbappejem se ne bo zgodilo. City ne bo nikoli zapravil toliko denarja kot ga zasluži Mbappe v Parizu. Predpostavljam pa tudi, da PSG ne želi prodati svojega zvezdnika,” je na novinarski konferenci pred tekmo Lige prvakov proti Hoffenheimu dejal Guardiola.

Španski strokovnjak je bil presenečen, da je sploh dobil vprašanje na to temo: “Ne razumem od kod prihajajo takšne informacije. Ne bomo menjali Sterlinga ali nekaterega drugega našega vrhunskega nogometaša. Ljudje morajo začeti bolj spoštovati moje nogometaše, kot tudi igralce drugih klubov.” 

Getty Images/Matthias Hangst