Fabregas bo takšen trener kot Sarri

Premier Liga 6. Okt 20189:53 > 9:56
Jan Kruger/Getty Images

Menedžer Chelsea Maurizio Sarri ne dovoli popuščanja svoji ekipi kljub napornemu ritmu tekem.

V nedeljo ob 15.15 Chelsea gostuje pri Southamptonu v okviru osmega kroga Premier lige. To bo že sedma tekma Bluesov v zadnjih 23 dneh.

“Potrebujemo trdno mentaliteto, saj obstaja tveganje, da v takšnih okoliščinah pridete na tekmo brez psihične moči. Zadovoljen sem z ekipo. To je zelo pomembno obdobje sezone in potrebujemo dobre rezultate,” je dejal Sarri in dodal:

“Ni lahko, moral bom zamenjati precej igralcev in ne bo enostavno držati tekmo, če bo veliko nogometašev utrujenih. Ponavljam, potrebujemo močno mentaliteto.”

Španski nogometaš Cesc Fabregas je začel tekmo v zmagi nad Vidijem (1:0) v Ligi Evropa in je zadovoljen z načinom Chelseajeve igre.

“Pod Sarijem se počutim, kot si nisem mislil, da se bom še kdaj. Počutim se zelo dobro na tej poziciji (playmakerja), vse gre preko mene in všeč mi je, da kontroliram igro in se 100-krat dotaknem žoge. Če bom kdaj v prihodnosti trener, bom delal nekaj podobnega, kot dela on (Sarri) – želim si, da bi prišel že prej. Iskreno, moja kariera je že v zaključni fazi.” je povedal Fabregas.

Chelsea se trenutno nahaja na tretjem mestu lestvice Premier lige s 17 točkami, dvema manj od Manchester Cityja in Liverpoola.